Гришо: Доказах, че мога да печеля дори когато играя слабо

Гришо: Доказах, че мога да печеля дори когато играя слабо
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Григор Димитров не остана никак доволен от играта си срещу Райън Харисън във втори кръг на "Мастърс" турнира в Шанхай. Първата ни ракета сътвори чудото, спасявайки 3 мачбола, след което надви американеца. Григор осъзнава, че нямаше ден, но е горд с това, че е преборил лошия късмет и е успял да спечели. Българинът сподели, че това е важен урок за него и е доказал на себе си, че е възможно да победиш, дори да не играеш на най-високо ниво, и това е отличителна черта на големите спортисти, пише Sporta.bg.

"Усещах, че ми липсва ритъм и трябва да намеря играта си, но съм доволен, че успях да спечеля въпреки това. Подобни мачове наистина значат много за мен – да побеждаваш, когато не показваш най-доброто от себе си. И според мен това има най-голямо значение“, заяви Димитров.

"В третия сет поведох с пробив, след което нивото ми спадна, срина се и сервисът ми. Не успявах да намеря себе си, а неговите удари заработиха и започна да се придвижва по-лесно на корта. Със сигурност не трябваше да допускам подобни грешки. Водех с пробив и мачът беше под мой контрол, след което трябваше да наваксвам и вероятно нямаше да успея срещу някой високопоставен съперник, но това е добър урок за мен. Той остава в миналото и се надявам да се подготвя добре за следващия мач и да не допускам тези грешки отново", сподели първата ни ракета.

"Както казах, подобни мачове дават най-голяма увереност, особено след като си се справил с три мачбола. Лесно е да побеждаваш, когато показваш най-доброто от себе си, но в случаи като днешния трудното е да намериш начин да победиш. А днес доказах на себе си, че съм способен да се боря на най-високо ниво. Позитивно съм настроен, ще почина добре и с нетърпение очаквам следващия кръг", завърши Григор Димитров, цитиран от tenniskafe.com.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"