Железен Григор спаси 3 мачбола и надви Харисън в Шанхай

Железен Григор спаси 3 мачбола и надви Харисън в Шанхай
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Григор Димитров мина през ада в първия си мач на Мастърса в Шанхай! Първата ни ракета спаси цели 3 мачбола в тайбрека на решителния трети сет, но се справи с американеца Райън Харисън с 3-6, 6-3, 7-6(6). Българинът бе поставен до стената, но отново показа характер и железни нерви, за да измъкне вече изгубен мач, предава sporta.bg 

Димитров играеше колебливо през целия двубой, но показа, че може да печели дори когато няма ден. След като си размениха по сет, номер 9 и номер 46 в света стигнаха до решителен тайбрек. В него Харисън поведе с 6:3, но Григор направи пълен обрат и продължава в трети кръг на надпреварата.

Първият сет отиде на сметката на американеца. Той проби колебливия Григор за 3-1 и взимаше подаванията си до 5-3 без особени затруднения. Най-тежко бе положението му, когато сервира за спечелване на частта. Тогава двамата тенисисти направиха дълъг гейм, а българинът имаше точка за пробив. Той обаче не се възползва от нея, а на Харисън му трябваха цели 5 възможности, за да затвори сета. 

Втората част започна много по-добре за Григор. Първата ни ракета намери ритъма си и започна да играе разнообразно и динамично. Без особени драми се стигна до 4-3 в полза на българина. Точно тогава той се възползва от шанса си и проби съперника на 30, а след това бързо затвърди брейка, за да триумфира във втория сет с 6-3.

Така се стигна до третия решителен сет, който предложи на зрителите в Шанхай истинска драма. В него Харисън загуби още първия си гейм, а Димитров поведе с 2-0 и държеше нещата в свои ръце. Той обаче допусна спад в играта си и американецът бързо върна брейка в гладиаторски четвърти гейм. Димитров изпадна в дупка и загуби дори следващото си подаване. Така Харисън поведе с 4-2 и започна да контролира събитията на корта. И точно когато трябваше да затвърди, номер 46 в света бе пробит на 30. До края на сета и двамата тенисисти взимаха подаванията си и се стигна до тайбрек, който да определи победителя.

Той се оказа истински кошмар за Гришо. Харисън поведе с 4:1 заради непредизвикани грешки на българина, а нова такава увеличи актива му на 5:2. Харисън се сдоби с 3 мачбола при 6:3 и свой сервис. Димитров обаче показа железните си нерви в правилния момент. Той направи 2 уинъра, а непредизвикана грешка на американеца го върна в играта при 6:6. Харисън се пропука и Григор направи нов форхенд уинър, за да поведе в резултата. Гришо завърши с ас за 8:6 и така с много мъчения се оказа краен победител в срещата - 3-6, 6-3, 7-6(6).

В следващия кръг първата ни ракета ще срещне Сам Куери или Франсис Тиафо.

#Григор Димитров #Мастърса #Шанхай #Райън Харисън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници