Първанов: Мнозинството е стабилно. Не вярвам да има избори до една година

Първанов: Мнозинството е стабилно. Не вярвам да има избори до една година
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Някои от водещите институции в България са в състояние на „студена война“. Опозицията демонстрира активност, но всъщност не предлага реални политики. Това заяви в сутрешния блок на „България он еър“ основателят на ПП АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов.

По думите му в страната в последно време се налага все повече недопустимия език на омразата, а част от парламентарно представените политически сили у нас разполагат със своите „остриета“, които често предизвикват остри полемики в ефира на националните медии, предаде news.bg.„Не вярвам да се стигне в близката една година до предсрочни избори, защото наистина има стабилно мнозинство. Уви, и опозицията все още не предлага алтернативи. За това и хората не могат да видят в опозицията алтернативата, наследника на едно бъдещо управление. И все пак, както вече се е случвало при управление на Борисов, може и по чисто морални съображения, ей така, почти от нищото, да изскочи, образно казано, заека и да се стигне до срив в управлението“, каза бившият държавен глава.

Първанов коментира и постоянните конфликти между изпълнителната власт и президентската институция, както и за проваленото вчера заседание на Консултативния съвет за национална сигурност към държавния глава Румен Радев.„Това е опит да се унизи държавният глава. Бих отишъл дори и по-далеч - това е опит да се принизи ролята на КСНС. Този случай, да се провали едно заседание на този съвет по подобна знакова тема, е без прецедент и по-скоро е един стремеж на управляващите да неглижират демонстративно ролята на президентската институция, което е една много рискова игра, предвид ситуацията, в която се намираме“, посочи той.

#Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »