Испания посича Стоичков, къса му консулските права

Испания посича Стоичков, къса му консулските права
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Кралство Испания е дало ясен знак, че повече не желае Христо Стоичков да изпълнява длъжността почетен консул на България в Барселона. Това заяви испански дипломатически източник, позовавайки се на официална нота, изпратена от испанското посолство в София до Министерството на външните работи.

Мадрид обмисля за анулира екзекватурата за консулските правомощия на бившия футболист, с която той беше упълномощен през 2011 година, съобщава "24 часа".

Реакцията на правителството на Испания се дължи най-вероятно на факта, че в интервю за мексиканската телевизия Унивижън Христо Стоичков разкритикува властите в страната за полицейските бруталности по време на опита за референдум за независимост на Каталуня. "Дядо й е франкист, баща й е франкист, тя е франкист и дори и синът й е франкист", каза Стоичков в типичния си стил и призова Сантамария да подаде оставка, защото е пратила полицията да бие невинни хора по време на референдума.


Бившият футболист беше назначен за почетен консул на България в Барселона през юни 2011 година от първото правителство на Бойко Борисов. Според издадената му от Испания консулска екзекватура освен за провинция Каталуния, той отговаря и за българите, живеещи в Арагон.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »