Финансовият министър обеща 55 млн. лв. на МВР

Финансовият министър обеща 55 млн. лв. на МВР
A A+ A++ A

"Ако има някъде целенасочено увеличение, това е в МВР. И сега не можем да ги оставим без никакво увеличение. Ще обсъдим с министър Радев едно диференцирано увеличение, което ще засегне полицаите на терен. Говорим за 55 млн. лв. повече разходи за персонал, но не искам да навлизаме в технически детайли, малко е рано", коментира пред БТВ финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от news.bg 

Почти всички сектори финансирани от бюджета получват увеличение. Според него потреблението расте и има ръст на доходите а в последните месеци е "почти двуцифрено". Социалнослабите , които са пасивни на пазара на труда не го усещат, смята Горанов.

Като дебелашка шега, извън контекста на разговора коментира той скандала с изказването на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров пред Виктор Николаев, който се разрази миналата седмица. Горанов се въздържа да коментира дали Тодоров може да бъде изключен от партията, 

"Ако гледаме буквално думите, заплаха имаше, но ако ги гледаме в контекста и смисъла, който е искал да вложи Антон Тодоров, не го разбирам така. Той е един изключително ерудиран мъж и не би си позволил в ефир да изкаже такава заплаха. Подобни заплахи не се правят в ефир", добави Горанов. 

"Не съм говорил с него, нито с Валери Симеонов. Той вероятно има своите аргументи. Не съм морален стожер нито в партията, нито в правителството", коментира Горанов. Допълни, че е малко учуден от нагнетяването на напрежението по случая.

#увеличение #МВР #Владислав Горанов #бюджета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »