МВР: Пет пъти са намалели мигрантите по границата с Турция

МВР: Пет пъти са намалели мигрантите по границата с Турция
A A+ A++ A

Пет пъти е намалял мигрантският натиск върху българо-турската граница, съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в отговор на питане на депутатите от ГЕРБ Бургас Димитър Бойчев и Диана Саватева, пише ДАРИК. 

В рамките на днешния парламентарен контрол те поискаха информация от министъра доколко съществуващото преградно съоръжение се отразява върху мигрантския поток и има ли данни за пренасочване на трафика.

Бойчев посочи, че през последните месеци от двете страни на ограждението са поникнали треви и храсти, а част от изградените шахти и отводнителни съоръжения са запушени от наноси след летните порои.

В отговор министър Радев подчерта, че съоръжението има не само възпиращ ефект, но е довело до съществено намаляване на разходите по охрана на границата, броя на командированите там и средствата необходими за тях.

По информация на МВР, през тази година турските гранични служби са задържали 410 нарушители, а през 2016 те били 3 049 или са регистрирани близо пет пъти по-малко опити за нелегално преминаване.

#българо-турската граница #Валентин Радев #ГЕРБ #парламентарен контрол #Димитър Бойчев #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"