За първи път представител на испанското правителство се извини за насилието в Каталуния

За първи път представител на испанското правителство се извини за насилието в Каталуния
A A+ A++ A

Представител на испанското правителство се извини за ранените по време на упражненото от полицията насилие на референдума за независимост в Каталуния, съобщават АФП, цитирани от news.bg 

Така за първи път официален представител на правителството в Мадрид поднася извинение за полицейското насилие.

Енрик Мило, официален представител на испанското правителство в Каталуния, заяви в телевизионно интервю, цитирано от Ройтерс, че когато е видял снимки и кадри с пребити хора, той не е можел да помогне, но "съжалява и се извинява от името на полицаите, които са се намесили".

"Когато видях тези снимки и когато научих, че някои хора са удряни или блъскани, включително един човек, който все още е хоспитализиран, само мога да изразя съжаление и да се извиня от името на полицаите, които са се намесили", поясни той.

При насилието пострадаха близо 900 души.

Обаче Мило също обвини каталунския лидер Карлес Пучдемон, че е насърчил хората да излязат и да гласуват, въпреки че правителството и Конституционният съд спряха референдума.

По-рано федералното правителство оправда действията на полицията, заявявайки, че те са действали в съответствие със закона по професионален и пропорционален начин. Европейската комисия също защити Мадрид.

 

 

#Испанското правителство #насилие #референдума #независимост #Каталуния #извинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници