Екзекутираха мъж за двойно убийство от преди близо 35 години

Екзекутираха мъж за двойно убийство от преди близо 35 години
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Осъден на смърт за двойно убийство бе екзекутиран в четвъртък вечерта във Флорида, съобщи ДАРИК. 

Майкъл Ламбрикс е получил инжекция със смъртоносна доза вещества, след като последната му молба е била отхвърлена, предаде АФП. 

Петдесет и седем годишният Ламбрикс е осъден за две убийства през 1983 година. Той винаги е твърдял, че е невинен и е повтарял това в продължение на три десетилетия, отбелязва БГНЕС.

Присъдата на мъжа е за убийствата на Кларънс Мур и Алиша Брайънт, извършени преди 34 години след дълго парти в Лабел, на 30 километра североизточно от Форт Майърс.
 
Ламбрикс и съквартирантът му Франсис Смит срещнали жертвите в бар и се върнали в караваната си, за да ядат спагети и да продължат партито, твърдят прокурорите. По някаква причина Ламбрикс накарал Мур за излязат навън, а 20 минути по-късно поискал и Брайнт да излезе, казва в свидетелските си показания Смит. Той твърди, че Лабрикс се върнал сам след убийствата, а дрехите му били целите в кръв. Двамата дояли спагетите, заровили телата и се измили, твърди още Смит.

„Това няма да бъде екзекуция, а хладнокръвно убийство”, заяви той ден преди изпълнението на присъдата пред журналисти, говорейки от затвора.

Във Флорида не се изисква единодушие на съдебните заседатели, за да бъде осъден на смърт обвиняем.

Върховният съд на САЩ отсъди през 2016 година, че тази процедура нарушава Конституцията. Но правосъдието във Флорида реши, че присъдите, произнесени преди юни 2002 година, остават в сила. Съседният щат Алабама също предвиждаше екзекуция в четвъртък, но федерален съд я отложи, тъй като процедурата позволява щатският главен прокурор да я обжалва.

 


 

#двойно убийство #екзекутиран #Флорида #инжекция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »