Далаклиев: Това може да е последният шанс на Кобрата

Далаклиев: Това може да е последният шанс на Кобрата
A A+ A++ A

Световният шампион по бокс в лека категория от Милано 2009 - Детелин Далаклиев, сподели, че битката на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа може да е последната за сънародника ни, що се отнася до спор за световната титла. Той каза, че ще стиска палци за Кобрата и ще се надява да не се повтори срещата с Владимир Кличко. Българинът и британският му опонент се изправят в битка за титлите на IBF, IBO и WBA на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф на 28 октомври, коментира sporta.bg 

"Втори шанс, а може и да няма трети. Защото не се случва често да си на ринга в спор за световния пояс. Премина през много срещи, за да стигне до тази с Джошуа. Как, срещу какви съперници, за колко време и т.н. - няма значение. Важното е, че Кубрат стигна до този мач по един или друг начин. Това са фактите, които не могат да бъдат оспорени. Сега остава най-важното. Стискаме палци за негова победа, разбира се", сподели Далаклиев в интервю за колегите от "Топспорт".

Боксьорът в лека категория даде авторитетното си мнение за разликата в мачовете на Кобрата срещу Кличко през 2014 и срещу Джошуа след по-малко от месец. Детелин заяви, че Пулев е по-добре подготвен за предстоящия сблъсък, а и е натрупал повече опит.

"Най-малкото сега вече говорим за друг мач. Различен е съперникът, различни са условията, различен е моментът, а и е натрупан още допълнителен опит. Всичко ще бъде от значение. Това е от миговете, които спортистите чакат цял живот. Естествено, всеки един от двамата иска да го използва максимално и да спечели. Няма и как да бъде иначе. А това с подготовката го видях, но не мисля, че има начин да е вярно", заяви Далаклиев на въпрос дали Кобрата е бил хванат в крачка и не е успял да започне подготовката си навреме.

"Един професионалист на подобно ниво, още повече преговарящ за мач за титла, няма как да не е готов. Ясно е, че това е част от нещата, които се използват традиционно, за да се създаде напрежение и очакване преди даден двубой", обясни световният шампион от 2009 година. 

Детелин обясни защо медиите на Острова фаворизират Антъни Джошуа преди голямата битка. "Не забравяйте първо, че им е сънародник, но и второ - онези 19 нокаута, с които той разполага. Няма как да са случайни всичките, нали така? В случаи като тези, статистиката никога не лъже. Напротив, "казва" много. Мускулите не правят шампиона. Виждали сме достатъчно много примери за това на ринга. Вярвам, че всички ще се съгласят с мен. Това, че изглежда респектиращо не означава, че не може да загуби", сподели Далаклиев.

Световният шампион определи напредналата възраст като основен проблем за Владимир Кличко в мача му срещу Джошуа, който украинецът загуби с технически нокаут в 11-ия рунд. 

"Едно е да се биеш на 20, 22 или 25 години. Съвсем различно е да го направиш когато си на 30, 35 или дори 40. Повярвайте ми. Лично съм изпитал този фактор на гърба си, както се казва. Има огромно значение", сподели Детелин Далаклиев.

#бокс #Детелин Далаклиев #Кубрат Пулев #Антъни Джошуа #световната титла #IBF #IBO #WBA #Кардиф

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »