Напрежението в Каталуния се увеличава

Напрежението в Каталуния се увеличава
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Кризата между каталунските и испанските власти се задълбочава. Властите в Мадрид призоват лидера на автономната област Карлес Пучдемон да спази закона. Той на свой ред отправи критики към крал Фелипе, че пренебрегва волята на милиони каталунци, предаде НОВА.

Каталуния ще обяви независимост най-късно в понеделник. Заканата дойде от президента на испанската провинция.

„Моето правителство няма по никакъв начин да промени ангажираността си към мира и спокойствието, но в същото време ще бъдем твърди към нещата, които трябва да направим”, заяви Карлес Пучдемон

"Карлес Пучдемон показа, че не само е лидер, който върви срещу закона, но и се е откъснал от реалността. Неуместно е, че той напомня на краля за конституционните му задължения, при положение че стигнахме до тук, именно защото г-н Пучдемон забрави за своите”, заяви вицепремиерът на Испания.

Междувременно Христо Стоичков се извини за изказване по адрес на испанския вицепремиер. Футболистът обвини нея, дядо й, баща й и дори непълнолетния й син, че били последователи на бившия испански диктатор Франсиско Франко. Вицепремиерът се закани, че ще го съди и последва извинение от страна на Камата.

 

#Каталуния #напрежение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"