ГДБОП удариха престъпна група, занимавала се с разпространение на марихуана

ГДБОП удариха престъпна група, занимавала се с разпространение на марихуана
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Операцията за пресичане, разкриване и документиране на организирана дейност на престъпна група, занимавала се с разпространение на високорискови наркотични вещества е реализирана на територията на страната. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, предава ДАРИК. 
 
В нея са участвали служители на ГДБОП и колегите им от Стара Загора, Сливен, Хасково и Бургас, както и полицаи от ОДМВР - Стара Загора. Задържани са лидерът на групата - мъж на 43 г. от Казанлък, криминално проявен и осъждан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие, и трима млади мъже от с. Розово. В хода на операцията са извършени претърсвания на осем адреса вКазанлък и в с. Розово, ползвани от задържаните.
 
Процесуално - следствени действия са осъществени и в землището на с. Розово, където полицаите открили три ниви, засети с канабисови насаждения. Общото намерено и иззето количество марихуана е приблизително 13 кг.
 
На адресите, освен дрога, са открити дълго нарезно оръжие, тип самоделна болтова карабина - незаконно притежавана, 42 боеприпаса, калибър 7,62 мм, оптика за оръжие, два заглушителя, дръжка и цев за късо бойно оръжие и др. Назначена е експертиза за установяване на произхода на оръжието, частите и боеприпасите.
 
Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство. Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража" на ръководителя на групата и на двама от участниците. Работата по изясняване и документиране на престъпната дейност на задържаните продължава под наблюдението на прокуратурата.

#престъпна група #разпространение #ГДБОП #досъдебно производство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници