Всеки трети българин се притеснява от отвличане

Всеки трети българин се притеснява от отвличане
A A+ A++ A

Повечето българи отхвърлят мнението, че Русия е заплаха за България. Това показват данните на Галъп от експресен телефонен сондаж по актуални теми, проведен на 26-27 септември сред 1000 пълнолетни българи. Сондажът е проведен ескалацията на ситуацията с ГЕРБ в Хасково.
 
Мнозинство от 85% отхвърля мнението, че Русия е заплаха за България. Специфичните исторически отношения тук казват своята дума и на този въпрос се отговаря почти автоматично, съобщава ДАРИК. 
 
По същия начин, цели 83% смятат, че изучаването на българския език от страна на нашите малцинства в други държави е важна тема. Въпросът беше зададен по повод смущаващите законови текстове, които ограничават изучаването на български в Украйна.
 
Проучването на Галъп показва още, че около една трета от пълнолетните българи изпитват притеснения от отвличане - лично, или по отношение на близки и роднини. Въпросът е провокативен, но показва висока степен на обществена тревожност по отношение на реда и личната неприкосновеност особено сред по-възрастните и по-уязвими респонденти.
 
На този фон закономерно изглеждат опасенията, че страната ни не е готова за Шенген. Около 2/3 смятат така, а около 1/3 е на обратното мнение. Тук сработва и известният скептицизъм по инерция, който е традиционен за днешната българска ситуация.

#Русия #заплаха #България #Галъп #отвличане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"