Вътрешният министър се похвали: по-малко престъпност, повече разкрити случаи

Вътрешният министър се похвали: по-малко престъпност, повече разкрити случаи
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Престъпността в страната намалява с 4%. С данните се похвали вътрешният министър Валентин Радев по време на парламентарния контрол. В същото време разкриваемостта се е повишила с 6%. Информацията се базира на първите осем месеца от годината, сравнени със същия период на 2016-а.

За справяне с битовата престъпност първо са направени промени в Закона за частната охранителна дейност и Закона за МВР. Създаде се и постоянен екип, който обезпечава координацията, контрола и взаимодействието между полицейските структури в страната - неща, които са някак отзад и не се забелязват, каза министърът. По думите му се подобряват кадровият и материалният ресурс, акцентира се върху професионалното обучение на полицейските служители. Продължава процесът на оборудване на полицейските структури с автомобили за нуждите на Охранителна полиция и Пътна полиция, каза министърът.

Най-много отвличания – 11, са се случили през 2009 г. След това има рязък спад, стана ясно още от обясненията на вътрешния министър. Той увери, че работата по отвличането на Андриан Златков не е спряла.  

#престъпност #Валентин Радев #парламентарния контрол #разкриваемост #битовата престъпност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"