Белгия забрани кампания за набиране на компаньонки сред студентките

Белгия забрани кампания за набиране на компаньонки сред студентките
източник: NOVA
A A+ A++ A

Властите в Брюксел взеха решение да забранят административно рекламна кампания за набиране на компаньонки сред студентките, съобщиха местни медии.

От няколко дни пред Брюкселския свободен университет паркира камион с плакат на кампанията. Посланието от плаката препраща към сайта "Богатството среща красотата". Отправено е обръщение към студентките да "подобрят начина си на живот", като "излизат с татенца".

Според местните власти насърчаването на срещи между млади момичета и "стабилни мъже" е прикрит начин за търсене на компаньонки, уточнява NOVA. Собствениците на рекламирания сайт обясняват, че Белгия е сред петте държави с "най-голям пазарен потенциал" в предлаганите от тях услуги за запознанства. Според тях до догодина в Белгия може да бъдат привлечени 300 хиляди абонати на услугата.

Един от камионите, използвани в кампанията, е бил задържан от полицията, а по-късно се очаква становището на прокуратурата по случая. Организаторите на кампанията възнамеряваха от следващия месец да осигурят няколко камиона с рекламни плакати в белгийската столица, както и наситено медийно присъствие.  

#Брюксел #Белгия #рекламна кампания #компаньонки #студентки #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници