Бойко Борисов: Никога не сме имали търкания с патриотите

Бойко Борисов: Никога не сме имали търкания с патриотите
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Никога не сме имали търкания с патриотите. Проведе се коалиционен съвет, защото аз и вицепремиерът Валери Симеонов бяхме на работа цяло лято, а другите бяха в почивка и имаше малко напрежение в това отношение.

Това заяви пред медиите премиерът Бойко Борисов след редовна среща на институциите с големите тютюневи компании.

Борисов обясни, че едно от основните неща, за които е бил упрекнат Валери Симеонов е, че е написал в социалните мрежи, че ще бъде сменен шефът на ДНСК. Според премиера, регионалният министър Николай Нанков е трябвало публично да обяви новината за смяната, след като я е съобщил на Министерски съвет. Повече от всички искам на полицаите, пожарникарите, учителите, военните, и на пенсионерите да се вдигат доходите. В момента, в който видим какви са приходите, ще помислим и за полицаите, отговори Борисов на въпрос дали ще се вдигнат заплатите на служителите в сектор "Сигурност".

За редовните протести от 1 януари, които готвят служителите в МВР, Борисов каза, че никога не е работил под натиск и допълни, че ще се срещне със синдикатите, когато поискат, за да им покаже финансовите параметри. Премиерът заяви, че средства трябва да се отделят и за съдебна полиция, линейки и санитари, и че не може това да се случи наведнъж. Борисов обясни, че заедно с двамата министри, на отбраната и на вътрешните работи, ще видят с какви средства разполага държавата за увеличение на бюджета на ведомствата.

#Бойко Борисов #Патриотите #коалиционен съвет #Валери Симеонов #ДНСК #протести #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"