Жълт код за валежи в пет области

Жълт код за валежи в пет области
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Днес облачността над страната ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и придружени с гръмотевици - над Югоизточна България и Родопите.

Жълт код за валежи от дъжд и гръмотевична активност е обявен за пет области на страната за 26 септември, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Предупреждението е в сила за областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Бургаска. В тези райони се очакват валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Прогнозираните сумарни средни количества дъжд за денонощието са около 15-20 л/кв.м. за Смолянска област, а за другите четири области - около 20 литра на квадратен метър, като локално са възможни и повече.

Почти без валежи, с разкъсана облачност ще е над югозападните райони. Ще духа слаб, в източната половина на страната – умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в страната във вторник ще са между 18 и 23 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за септември и няма да се променя съществено.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, в южните райони интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури и на въздуха, и на морската вода: 21-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, с тенденция за усилване.

#страната #дъжд #валежи #Югоизточна България #Родопи #Смолянска #Кърджалийска #Хасковска #Ямболска #Бургаска #атмосферното налягане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"