Н. Младенов: Решението за Сирия да отчита правата на всички общности

Н. Младенов: Решението за Сирия да отчита правата на всички общности
Николай Младенов изтъкна значението на страните от региона за разрешаване на сирийската криза, въз основа на изводите от неотдавнашното му посещение в Ливан и Ирак. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Цялата отговорност за насилието в Сирия е на режима, а народът е поставен в позиция на самоотбрана, заяви Николай Младенов пред участниците в третата среща на групата „Приятели на Сирия" в Париж.

Николай Младенов апелира за засилване на натиска срещу президента Башар Асад до неговото пълно оттегляне от власт, съобщиха от Министерството на външните работи.

„Всяко едно решение за бъдещето на Сирия трябва задължително да отчита правата и интересите на всички сирийски граждани, на всички етнически и религиозни общности - християни, друзи, кюрди и други," подчерта Николай Младенов.

Българският външен министър се спря върху необходимостта от обединение на всички сирийски опозиционни сили и призова за повече усилия и подкрепа от страна на международната общност.

Николай Младенов изтъкна значението на страните от региона за разрешаване на сирийската криза, въз основа на изводите от неотдавнашното му посещение в Ливан и Ирак.

В рамките на форума българският външен министър проведе среща с генералния секретар на Лигата на арабските държави Набил Ал-Араби и с министъра на външните работи на Алжирската демократична и народна република Мурад Меделси.

#„Приятели на Сирия" #Николай Младенов #Париж #Сирия #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »