Младенов рекламира трудовата мобилност в Лондон

Младенов рекламира трудовата мобилност в Лондон
В Лондон българският министър подчерта още, че трябва да се ограничат злоупотребите с националните системи за социална сигурност. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Мобилността на българските работници на общия европейски пазар влияе положително на икономиките на съответните държави, заяви социалният министър на България Тотю Младенов пред колегите си от ЕС на конференция в Лондон.

„Свободното движение на работници спомага за преодоляването на затрудненията в икономическото развитие и трудовите пазари в ЕС," каза още Тотю Младенов пред социалните министри от ЕС, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Българският министър подчерта още, че трябва да се ограничат злоупотребите с националните системи за социална сигурност.

В петък министър Младенов се срещна с министъра на миграцията Деймиън Грийн в Министерството на вътрешните работи на Великобритания. Те обсъдиха проблемите на българите на Острова, особено в сферите на икономическата активност и легалната заетост.

В четвъртък, първия ден от двудневната официална визита на Тотю Младенов във Великобритания, той представи опитът на България в справянето с младежката безработица в лондонско бюро по труда.

„Броят на безработните младежи до 29 г., регистрирани в бюрата по труда намалява," информира Тотю Младенов като отбеляза, че през май спрямо април броят им намалява с близо 2 940 души.

Програмата на българският социален министър в четвъртък продължи със срещи с Крис Грейлинг, министър по заетостта на Великобритания и Норман Лам, министър по трудовите правоотношения, потребителските и пощенските въпроси, Департамент за бизнеса, иновациите и уменията с цел засилване на двустранните отношения.

#Тотю Младенов #ЕС #Великобритания #Лондон #социална политика #заетост #младежка безработица #мобилност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »