Вицепремиер на Косово с обвинение в корупция

Вицепремиер на Косово с обвинение в корупция
Буяр Букоши, който в момента отговаря за социалната политика в правителството на Косово, е обвинен, че по времето, когато беше здравен министър, е злоупотребил със служебното си положение. Снимка: adevarul.ro
A A+ A++ A

Вицепремиерът на Косово Буяр Букоши беше обвинен в корупция заедно с още 10 бивши и настоящи служители на Министерството на здравеопазването.

„Сред заподозрените са Буяр Букоши, бивш министър на здравеопазването, и Илир Толай, бивш постоянен секретар в министерството на здравеопазването," заяви говорителят на гражданската мисия на ЕС ЕУЛЕКС Блемир Красники, цитиран от АФП и „Дневник".

Специалната прокуратура в Косово, която е повдигнала обвиненията срещу вицепремиера и останалите десетима души, е част именно от правоприлагащата мисия на Европейския съюз.

Буяр Букоши, който в момента отговаря за социалната политика в правителството на Косово, е обвинен, че по времето, когато беше здравен министър, е злоупотребил със служебното си положение, подписвайки ощетяващи държавата договори. Подобни са обвиненията и на останалите десетима души.

През януари европейската и косовската полиция нахлуха в министерството като част от разследване за злоупотреби с власт.

Корупцията остава един от основните проблеми в най-новата балканска държава, която обяви независимост от Сърбия през 2008 г., а международни и местни наблюдатели продължават да следят правосъдието в страната.

#Косово #ЕУЛЕКС #корупция #здравеопазване #Министерство на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »