Педагогически съвет за ученика, който преби свой учител в Садово

Педагогически съвет за ученика, който преби свой учител в Садово
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Предстои да се свика педагогически съвет, за да се изслушат провинилите се ученици и да се вземе решение за наказанието им, заяви в пряко включване за „Денят започва“ директорът на гимназията в Садово Димитър Йорданов. Той заяви, че колективът е на мнение, че ученикът, пребил учителя си с дървен прът, трябва да бъде наказан, информира БНТ.

Директорът на гимназията в Садово Димитър Йорданов изрази съжалението си, че учебното заведение е станало известно с този инцидент, като подчерта, че пострадалият учител е добре и се възстановява на домашно лечение. Димитър Йорданов заяви, че се прави всичко възможно да се овладее ситуацията, като са организирани срещи на психолози, служители на МВР и на детска педагогическа стая с ученици от гимназията, като се предвижда и да се организира обучение за превенция на агресията.

Димитър Йорданов, директор на гимназята в Садово: Направихме заявка до Центъра за обществена подкрепа, където има психолог и ще работим на тема агресията и превенция на агресията. Психологът първо ще посети първо класовете от 12-ти а и 11-ти б, от които са учениците и след това всички останали ученици. Предвиждаме и среща с представители на Районното управление на МВР, Пловдив и представител на Детската педагогическа стая - отново на тема агресията и мерки за противодействието ѝ. За да може да бъде обяснено, това което се е случило как и по какъв начин може да се избегне и повече да не се случва.

#Педагогически съвет #учител #Садово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »