Майка се оплака от насилие над детето й в градина в Стара Загора

Майка се оплака от насилие над детето й в градина в Стара Загора
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Майка от Стара Загора се оплака в социалните мрежи, че детето й е удряно в детската градина. Във Фейсбук жената публикува и снимки, на които ясно виждат следи от насилие върху лицето на 7-годишното момче. Детето е разказало, че е бито от госпожата в групата, тъй като не е слушало докато са били на двора. Екипи на Община Стара Загора посетиха детската градина, за да проверят случая.

Майката разказва, че момченцето е затворено в стая и е удряно е по цялото тяло. Директорът на детската градина Мариана Кутина отрече над детето да е извършвано насилие:

"Учителката разказа, че детето е проявило своенравие. Започнало е да бяга в двора на детската градина, тя е направила опит да извика детето - то не се е отзовало. Все пак с помощта на помощник-възпитателката децата са събрани и са прибрани в детската градина. Тъй като това става в момента, в който децата е трябвало да се прибират за обяд, за да поговори насаме с детето, тя е решила да отидат в тази стая за да го успокои.", обясни директорката.

В детската градина има и деца със специфични потребности, разказа заместник-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова:

"Градината е ориентирана за деца със специални образователни потребности. Във въпросната група 4-та има едно дете с аутизъм. Много тежка е ситуацията за провеждане на какъвто и да е образователен, възпитателен и най-вече за опазване на живота и здравето на децата.", поясни Сотирова. Тя допълни още, че учителката е извикана за изясняване на обстоятелствата и че в разказа й има извиняващи обстоятелства. Бащата на 7-годишното момче е извън страната. Заместник-кметът обясни, че са отправяли предложение към майката детето да посети психолог, защото било с по-неовладяно поведение, но тя отказала.

#Стара Загора #детска градина #насилие #момченце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"