Училище за пилотиране на дрон в Пекин

Училище за пилотиране на дрон в Пекин
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

За да управляваш дрон в Китай, е необходимо преминаването през специален курс, както и регистрация на устройството. Китайските власти бяха принудени да въведат специални регулации заради безконтролното използване на дронове и застрашаването на самолетни полети, съобщава БНТ.

Жужене изпълва небето над въздушна база в серевен Пекин. Там дрон-ентусиасти се упражняват да излитат и кацат, за да могат да получат лиценз за управлението на дрон. Китай, който е най-големият производител на безпилотни летателни апарати, въведе строги регулации за използването им по-рано тази година на фона на зачестили инциденти с участието на дронове.

Инструктор в училището за дронове в Пекин: През август беше въведена регистрационна система за дронове. Всеки притежател на дрон трябва да има такава, която включва неговото име и типа на летателния апарат. Веднъж регистриран, дронът може да лети безопасно, макар и не навсякъде. Освен това е необходимо и подаването на предварително заявление пред авиационните власти.

През януари пилот бе задържан, след като публикува видео с летящ близо до самолет дрон. През май полицията арестува други двама души, хванати да заснемат с дрон секретни обекти. По-строгите правила може да се отразят на продажбите на безпилотните машини.

Потребител: Тъй като сега има ограничения за летенето с дрон, трябва да мислим къде и кога е удобно да го правим. Дори стои въпросът дали изобщо да купим дрон.

Някои обаче се противопоставят на идеята да похарчат над 10 хиляди юана или 1 500 долара, за да получат официален лиценз. Особено предвид несигурността от евентуални последващи регулации. Все пак повече от 120 хиляди дрона са регистрирани в Китай срещу само 77 хиляди в САЩ.

#Пекин #дрон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »