Какво установи проверката по случая с пасажери с дублирани билети

Какво установи проверката по случая с пасажери с дублирани билети
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Унгарската авиокомпания Wizz Air е осигурила всички необходими условия за компенсация на пътниците, ощетени от дублирането на билети за нейни полети, и вече изплаща обезщетения в среден размер от 400 евро.
 

Това показва проверката на транспортното министерство, разпоредена във връзка със зачестилите случаи на продажба на повече билети от наличните места. Ресорният министър Ивайло Московски заяви, че не разполага с информация за броя на пътниците, които ще бъдат компенсирани с парично обезщетение.
 

Той съобщи още, че Летище София не попада сред десетте летища с най-често закъсняващи полети в Европа.

Всички пътници, които не са успели да се качат на някой от полетите на унгарския авиопревозвач, са получили храна и настаняване в хотел, каквито са изискванията на европейския регламент. В процес на изпълнение е компенсиране на хората с обезщетения в размер от 250 до 600 евро в зависимост от разстоянието на полета, обясни министър Московски.
 
"България не е изключение от подобен тип проблеми, тъй като все пак това е краят на периода с отпуските, има по-голямо натоварване на потока пътници и на летищата. На първи септември децата в Европа тръгват на училище", каза Московски.

#Wizz Air #компенсация #дублиране #билети #проверка #Ивайло Московски #справка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"