Стартира рали "Сливен"

Стартира  рали "Сливен"
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Рали „Сливен” стартира с нов супер-специален етап. Той ще се проведе в района на ж.п. гара Сливен, съобщи на пресконференция в общината мениджърът на състезанието Атанас Чанев  „Супер-скоростният етап е доста атрактивен и се надяваме да събере много публика. Целта е колкото се може повече хора да се запознаят с автомобилния спорт, защото много хора нямат възможност да наблюдават състезанието в планината”, посочи Чанев, цъобщава ДАРИК.

Общата дължина на отсечката е 3.400 км., стартът е на 1 септември  в 19.30 часа от входа на болницата до ж.п гарата. Колите ще преминават по бул. „Илинденско въстание” – от т.н. стъклено кръстовище - до входа на военното поделение /танковата бригада/. Цялото трасе ще бъде заградено с метални пана и преградна мрежа, за да не се позволява на публиката да е близко до опасните зони. Ще бъде затворен и част от бул. „Хаджи Димитър”.

„Самото трасе има изразен спортен характер, ще се хареса и на състезателите и на публиката. На отсечката има много атрактивни места – кръговото на ж.п. гарата, два много интересни обратни завоя – прословутите s завои. За публиката ще има атракция с 15-20 минути шоу по трасето на седем състезатели от националния рали шампионат. Пътят е доста широк, общината асфалтира дупките по него. Ще стане добро състезание”, каза още Чанев.

Рали "Сливен" 2017 е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканския рали трофей на ФИА. В състезанието участват 34 екипажи от България, Турция, Грузия и Румъния.

Стартът ще бъде даден на 1 септември в 17 часа на площад „Хаджи Димитър“. Финалът е също на площад „Хаджи Димитър” - в неделя - 3 септември, в 14:15 ч., когато ще бъдат връчени купите на призьорите.

#рали #Сливен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"