Плевнелиев: Започваме реформи за по-добра бизнес среда

Плевнелиев: Започваме реформи за по-добра бизнес среда
По думите на Плевнелиев най-важен е ефектът, който ще бъде постигнат след 10 години вследствие на решенията, които ще бъдат взети в момента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България започва реформи за икономически растеж и подобряване на бизнес средата, обяви президентът Росен Плевнелиев пред представители на гръцкия бизнес.

„Започваме реформи за растеж и в подкрепа на по-добра бизнес среда“, каза президентът Росен Плевнелиев на среща с гръцкия бизнес в Атина, предаде агенция „Фокус“.

„Успяхме да пласираме облигации на България на лихва от 4,25%, интерес имаше предимно от немски, австрийски банки“, каза още президентът.

„Тествахме най-тежкия регулатор, пазара, и установихме, че когато има финансова стабилност, има резултати. Финансовата дисциплина е важна – растежът се базира на нея. Правителствата трябва да харчат толкова, колкото притежават, а не толкова, колкото искат. Растежът трябва да бъде подкрепен“, продължи той.

По думите на Плевнелиев най-важен е ефектът, който ще бъде постигнат след 10 години вследствие на решенията, които ще бъдат взети в момента.

„Имаме общи проекти в инфраструктурата, строят се магистрали и ГКПП, пристанища и летища се модернизират и дават на концесии. България беше със спрени еврофондове преди три години. Направихме структурни реформи и днес България няма спряна нито една оперативна програма“, посочи Росен Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Президент на България #реформи #бизнес среда #Гърция #Атина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »