Грижа за кожа с атопичен дерматит

Грижа за кожа с атопичен дерматит
A A+ A++ A

Атопичният дерматит е едно от честите кожни заболявания сред малчовците, което при голям процент от децата отшумява с напредване на възрастта. За съжаление, докато дойде този момент, заболяването често се оказва много неприятно, дори мъчително както за детето, така и за родителите му.

Атопичната кожа изисква специална, по-нежна грижа. Третирането й се подчинява на някои основни правила. Научете как да направите ежедневните хигиенни грижи по-деликанти за нежната бебешка кожа:

  • Водата трябва да бъде с приятна температура. Нито много студена, нито много гореща, за да не предизвиква кожна реакция – дразнене, сърбеж, парене. Затоплянето на кожата усилва сърбежа и дискомфорта при атопичен дерматит.
  • При атопичното дете къпането трябва да бъде по-кратко от обикновено. Водата изсушава кожата, поради това е добре къпането да не е много продължително.
  • Използването на обикновено сапунено блокче или по-агресивни течни миещи продукти не се препоръчва. Те имат алкална реакция и изсушават кожата, намаляват нейната естествена защитна бариера.
  • Използвайте меки, нежни, предназначени специално за целта продукти.
  • Плакнете обилно, с голямо количество вода. Уверявайте се преди края на къпането, че детето е с абсолютно чиста кожа – без пяна и препарат по него.
  • Когато подсушавате, не търкайте. Закупете кърпи от мека, по-деликатна материя и с тях само попивайте.
  • Непременно след приключване на тоалета нанесете силно подхранващ и хидратиращ продукт на цялото тяло.
  • Когато избирате бебешки продукт, обръщайте внимание на състава и качеството му. Атопичната кожа е много по-деликатна от и бездруго деликатната бебешка кожа. Продуктът трябва да бъде с максимално пречистен състав, без излишни алергени като оцветители, ароматизатори и агресивни консерванти.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"