Тереза Мей няма да напусне поста си след Брекзит

Тереза Мей няма да напусне поста си след Брекзит
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Британската министър-председателка Тереза Мей каза, че иска да продължи да управлява след следващите парламентарни избори, които не се очакват по-рано от 2022 г., отхвърляйки очакванията, че може да напусне поста след Брекзит още през 2019 г., предаде Ройтерс, житирано от БНТ.

Властта на Мей сериозно пострада заради зле прецененото решение за свикване на предсрочни избори по-рано тази година, което коства на нейната Консервативна партия парламентарното мнозинство и не осигури ясен мандат за стратегията й за излизане на Великобритания от ЕС. След като се извини за изборните си грешки, Мей получи временен отдих, а мнозина консерватори се страхуват, че оставката й може да срине крехкото правителство на малцинството и да позволи на Лейбъристката партия да дойде на власт.

Някои консерватори продължават да смятат Мей за временен лидер, докато бъде осъществен Брекзит, но тя настоява, че има по-големи амбиции и не възнамерява да се оттегля. "Аз не съм човек, който се отказва", заяви Мей в интервю за Ай Ти Ви Нюз по време на посещение в Япония.

#Тереза Мей #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"