България срещу Швеция тази вечер

България срещу Швеция тази вечер
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Българският национален отбор футбол излиза тази вечер от 21:45 ч. на ст. "Васил Левски" срещу Швеция в решителна квалификация за световното първенство в Русия догодина, информира бТВ.

Мачът е седми за "лъвовете" от група "А", като до момента те имат 9 точки и заемат четвъртото място, шведите от своя страна са с актив от 13 точки на първата позиция.

Интересни факти са, че националите не са побеждавали Швеция от далечната 1967 г., когато в европейска квалификация Митков, Котков и Аспарухов донасят победата с 3:0. Последният ни гол срещу "тре кронур" пък е през 1993 г. при равенство 1:1 в световна квалификация и го отбелязва Христо Стоичков от дузпа.

И така - 7 поредни загуби с голова разлика 0:20. Пред селекционера Петър Хубчев и тима му има трудна задача.

Очаква се в състава ни на вратата на България да бъде Божидар Митрев, а пред него в защитата да играят Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков и Петър Занев. В халфовата линия по всяка вероятност ще започнат Георги Костадинов и Кристиян Малинов, а по крилата се очаква да са Георги Миланов и Станислав Манолев. Капитанът Ивелин Попов ще е зад нападателя, който напълно логично изглежда да бъде Андрей Гълъбинов.

В шведския състав личат имената на защитника на "Манчестър Юнайтед" Виктор Линдельоф, халфа на "Болоня" Албин Екдал и на нападателите на френския "Тулуза" Джими Дурмаз и Ола Тойвонен.

#България #Швеция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"