НАП: И-мейлите,са изпращани до клиентите ни не са заразени с вируси

НАП: И-мейлите,са изпращани до клиентите ни не са заразени с вируси
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Агенцията по приходите увери, че и-мейлите, изпращани от тях до клиентите им не са заразени с вируси и системите им не са атакувани. Това заяви Росен Бъчваров от НАП по повод блокиралия телефон на актрисата Гергана Стоянова след отваряне на линк, пратен от агенцията, съобщава бТВ.

Тя разказа, че е получила мейл от НАП, съдържащ личните й данни и тези на фирмата й. В писмото пишело, че ако не отвори линка подлежи на наказание. „Имаше линк, който да покаже поканата, а при отваряне поиска парола. Въведох произволна парола и телефонът ми блокира изцяло”, коментира тя.

По-късно станало ясно, че писмото е истинско и е изпратено от НАП, а според Бъчваров блокирането на телефона е съвпадение.

„Ние пращаме мейли с електронни подписи, защото връчването на книжа е важно. За последните месеци сме изпратили 30-40 000 писма. Има лични данни и линк за официалния документ. Няма връзка между проблема с телефона на Гергана с вируси или нещо, изпратено от НАП. Тук става дума за съвпадение. Изследвахме всички съобщения и няма данни за каквито и да е зарази”, успокои той. 

По думите му ако средата онлайн продължава да е така враждебна, то но агенцията ще се наложи да мисли нов начин да покани клиентите си – например човек да се регистрира някъде в сайт на НАП и така да се елиминира подобен риск.”

#НАП #вируси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"