Синдикати: Днешната „тристранка“ не е легитимна

Синдикати: Днешната „тристранка“ не е легитимна
Евгений Душков е катеоричен, че синдикатите по никакъв начин няма да участват в прокарването на промените в пенсионната реформа. Снимка: КРОСС
A A+ A++ A

Синдикатите отхвърлят опитите днешната тристранна среща в Министерския съвет да се счита за легитимно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).

Това стана ясно от изявленията на синдикалистите, които участваха в днешната среща, водена от премиера Бойко Борисов в Министерски съвет, предаде агенция „Фокус“.

Срещата продължи по-малко от един час, след което синдикатите излязоха от нея.

„Ако това ще се счита за легитимен Тристранен съвет, ние не го считаме за такъв, защото той не може да бъде свикан по този начин“, заяви председателят на Националния стачен комитет Евгений Душков от КТ „Подкрепа“.

Според него каквито и опити да се направят за обсъждане на пенсионна система и промяна на пенсионната система, синдикатите считат, че по този начин ще се направи опит да се използва законовият механизъм за консултиране на партньорите и да се вкара в парламента.

„Категорично заявяваме: няма да участваме в подобно намерение“, обяви Душков.

Синдикалистите добавиха, че в това противопоставяне на правителството да прокара пенсионната реформа ги подкрепят и от Съюза за стопанска инициатива.

#синдикати #Националния съвет за тристранно сътрудничество #НСТС #Бойко Борисов #премиер #Евгений Душков #Министерски съвет #КТ „Подкрепа” #Съюза за стопанска инициатива #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"