Запечатаха дискотека в Бургас

Запечатаха дискотека в Бургас
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

В дискотека в Бургас, проверена през изминалата нощ от данъчни, са укривали оборот, не са издавали касови бележки и е установена разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства, информира ДАРИК.

Служителите на НАП проверили общо четири дискотеки. В среднощната акция фискалните агенти се представили за клиенти, като само в едно от нощните заведения продажбата не е била регистрирана съобразно закона. В първия работен ден започва процедура за запечатване на дискотеката, съобщават от приходното ведомство.

Данъчните проверили през нощта и всички търговски обекти, намиращи се на Летище „Сарафово“. От 11 проверени данъчно нарушение е открито в един от тях. Заведението също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали изискванията на закона.

От началото на лятото инспектори на НАП извършиха близо 25 000 проверки по Черноморието, като 120 обекта бяха запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения. От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2000 обекта заради неиздаване на касова бележка.

#Бургас #дискотека #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"