Отново протести в Асеновград

Отново протести в Асеновград
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Отново протести в Асеновград с искания за справедливост и равенство пред закона. Преди седмици шествията бяха преустановени след обещания от властта за промени. В ромския квартал в града беше открито и полицейско управление. Въпреки напредъка обаче, според протестиращите трябва да се направи още. В студиото на "Денят започва" Иво Величков от Инициативния комитет и депутатът от Обединените патриоти Александър Сиди отново потвърдиха исканията на жителите на Асеновград и ангажимента на управляващите да ги изпълнят, информира БНТ.

Александър Сиди - депутат от групата на Обединените патриоти: Този проблем в Асеновград можеше да бъде решен много по-отдавна, без да се намесва Централната власт, без въобще да се стига до този ужасяващ инцидент там. Този инцидент не е горе на язовира, където се е случило нещо. За съжаление, много често в страната се случват битови конфликти. Проблемът е след това. Проблемът е когато е една група хора се самоорганизират и тръгват с кирки и лопати да се саморазправят по улиците на Асеновград. Проблем, който показва, че тази група не се социализирала, за нея законът се раздава на улицата.

Иво Величков - участник в протестите в Асеновград: Всеки забелязва, че се правят усилия и те имат резултат. От началото на протеста досега е намаляла битовата престъпност. Успяхме да изискаме повече полицаи, нищо от това не е достатъчно, но това е посоката, в която трябва да се върви.

#протести #Асеновград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »