Три убийства, поръчани от „Килър“

Три убийства, поръчани от „Килър“
Според свидетел по делото Янко Попов-Туцо му е поръчал три убийства - на бизнесмена Юри Галев, на бившия шеф на "Локомотив"-Пловдив Николай Попов и на Жеко Полицая от Варна. Снимка: 24 часа
A A+ A++ A

Три поръчки за убийства са били направени от Янко Попов–Туцо, заяви в съдебната зала свидетелят по делото „Килърите“ Борислав Йорданов.

Сред мишените са бившият президент на „Локомотив“ – Пловдив, Николай Попов–Мартеницата, бизнесменът Юри Галев и Жеко Полицая от Варна, предаде bTV.

За убийството на футболния бос Йорданов получил пистолет „Макаров“ със заглушител. Въпреки че той не е физическият извършител на покушението, разстрелът е станал факт месец по-късно.

Обект на втората поръчка е Галев. За нея свидетелят разказва на прокуратурата още през декември 2009 година, когато е задържан. Тогава обаче на думите му не е обърнато внимание и пет месеца по-късно бизнесменът е убит по описания начин.

Свидетелят участва и в покушението на последния поръчан – Жеко Полицая. Йорданов закарва извършителя до къщата на жертвата, по която е стреляно с гранатомет.

Защитата оспори показанията на Борислав Йорданов и поиска той да бъде заличен от списъка на свидетелите. Съдът обаче не уважи искането. 

В началото на днешното заседание не се явиха упълномощените защитници на подсъдимите Петър Стоянов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов, поради което в защитата им бяха включени резервните адвокати.

#Янко Попов #Туцо #Николай Попов #Варна #килър #убийства #Макаров #локомотив #Пловдив #съд #Петър Стоянов #Райчо Стойнев #Петър Атмаджов #адвокат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »