Инцидентът Ротердам няма връзка с терористична заплаха

Инцидентът  Ротердам няма връзка с терористична заплаха
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Холандската полиция освободи шофьора на микробуса, който беше задържан край концертната зала. Според разследващите мъжът няма връзка с терористичната заплаха, за която предупреди испанските служби, информира БТВ.

22-годишен мъж остава под стража по подозрение, че е замесен в терористична заплаха в Холандия. Той беше задържан часове след като беше отменен концерта на американската група Аллах-Лас в Ротердам. Засега се знае, че мъжът е публикувал в социалните медии заплахи. Но дали е имало реални терористични планове не е известно.

Предупреждението за вероятна терористична атака дойде от испанската полиция. А първият задържан беше шофьор на микробус с испанска регистрация, превозващ газови бутилки. Той предизвикал подозрение, защото обикалял района около залата, в която трябваше да се проведе концерта. След часове разпити, властите съобщиха, че мъжът бил пиян и няма нищо общо с терористичната заплаха.

Независимо от отменения концерт в Ротердам, групата "Аллах-Лас" реши да свири във Варшава.

От групата "Аллах-Лас" заявиха, че все пак се надяват да имат концерт в Ротердам и очакват организаторите да насрочат нова дата.

 

#Ротердам #терористична заплаха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »