Обещават ускорен строеж на магистрала „Марица“

Обещават ускорен строеж на магистрала „Марица“
Министър Павлова (вдясно) при инспекцията на АМ „Марица“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Закъснението при изграждането на Лот 1 на автомагистрала „Марица“ ще бъде наваксано според премиера Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Борисов и Павлова бяха на инспекция на строителните дейности на отсечката Оризово–Димитровград, Лот 1 от АМ „Марица“, в сряда следобед.

До началото на зимата трасето трябва да бъде подготвено за полагане на асфалт, което е планирано за началото на март 2013, обявиха те, цитирани от Дарик.

Археолозите са увирили премиера Борисов, че ще освободят трасето до края на август. Закъснението при строителството се компенсира с концентриране на повече работна ръка и техника. В момента на Лот 1 работят 250 работници и 135 машини.

До края на юли трябва да започне изграждането на най-голямото съоръжение на отсечката - мостът на „Марица“, който ще бъде дълъг 480 метра.

Дължината на Лот 1 на АМ „Марица“ е 31,4 км, а изпълнител е Кооперативно дружество "Кооператива Муратори & Чементисти - Чи. Ем. Чи. ди Равенна“.

Стойността на договора е близо 160 милиона лева. Проектът се финансира по ОП „Транспорт“, като 80% от средствата са осигурени от Кохезионния фонд на ЕС и 20% от националния бюджет. Отсечката трябва да бъде готова в края на 2013 г.

#Димитровград #Оризово #река Марица #строеж #Лиляна Павлова #министър-председател на България #Бойко Борисов #магистрала Марица #магистрала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"