Доброволец охранява плаж край Синеморец

Доброволец охранява плаж край Синеморец
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Въпреки отпуснатите от правителството близо 800 000 лева за поддържане на неохраняемите плажове и намиране на спасители за тях, и тази година мнозина от летовниците по Черноморието ни рискуват живота си, влизайки в морето. Оказва се, че финансовата инжекция идва твърде късно, а процедурите са толкова тромави, че за някои от плажовете се осигуряват спасители малко преди края на сезона. За поредна година единственият спасител на плажа "Липите" е доброволецът Светослав Стоянов, информира БНТ.

Преди 5 години на този плаж двама мъже загубиха живота си, спасявайки от удавяне две деца. Паметникът на мястото предизвикал решението му да пази плажа доброволно, разказва Светослав Стоянов, който по образование е медицинска сестра.

Светослав Стоянов: Аз спасявам човешки животи, заради това, че мога. Те са спасили човешки животи... разменили са техния за някой друг... това е много повече от това, което аз правя. И всъщност това е една от причините да съм тук.

Казва, че това лято не е много полезен - морето е кротко и само веднъж се наложило да спаси човек. Това е четвъртата му година тук.

- 20 души сте спасили...

Светослав Стоянов: Да... 20... някои от тях лесно, други с повече борба.

В гората до плажа е сложил касичка, а това, което летовниците оставят в нея, е прехраната му за лятото. В началото му разбивали касичката два пъти, сега пък тя е повече празна.

Не е сигурен дали ще може да си позволи да се върне догодина, но казва, че това лято ще си тръгне от "Липите" с последния човек на плажа.

#доброволец #плаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници