Лондон с предложения за конфиденциалната информация след Brexit

Лондон с предложения за конфиденциалната информация след Brexit
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Правителството на Обединеното кралство обнови предложенията си за безопасен обмен на конфиденциална информация, включваща лични данни, след Brexit, информира ТАСС, цитирана от БГНЕС и НОВА.

"В днешния свят, потоците от данни все повече насърчават търговията и всички форми на сътрудничество. Ние искаме да осигурим безпрепятствен процес и в бъдеще, след като напуснем ЕС. Такава тясна връзка между Обединеното кралство и ЕС, която се основава на договорените правила за защита на данните, е в наш взаимен интерес", става ясно от съобщение на британското министерство по въпросите на Brexit.

Бъдещето на партньорството между Лондон и Брюксел в тази област има за цел да създаде модел на взаимоотношения, които биха улеснили обмена на поверителна информация в сигурен и регулиран формат. В допълнение, то ще подсигури личния живот на гражданите и ще позволи зачитане на суверенитета на Великобритания и способността й да гарантира безопасността на своите граждани, докато укрепява позиция си сред водещите сили в областта на защитата на данните.

Британското правителство твърди, че изпълнението на тези цели няма да доведе до излишни разходи за бизнеса на Острова.

Публикуването на предложенията завършва серията от правителствени документи за британската визия за бъдещите отношения с ЕС, преди началото на третия кръг от преговорите между Лондон и Брюксел за условията по развода, който ще се проведе през следващата седмица.

 

#Лондон #Brexit

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"