Предполагаемият организатор на атентата в Барселона има роднини в Белгия

Предполагаемият организатор на атентата в Барселона има роднини в Белгия
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Предполагаемият организатор на атентата в Барселона, имам Абделбаки Ес Сати, има роднини в Белгия, твърди в днешния си брой в. „Дерниер ер”, позовавайки се на полицейски източник. Според изданието, духовникът многократно пътувал до Белгия, като за последен път е бил на територията на кралството от януари до март 2016 г. Напуснал е страната две седмици преди атентата в Брюксел на 22 март, при който загинаха над 30 души, информира БГНЕС, цитирани от НОВА.

Според вестника, в град Вилворде, близо до Брюксел, живеят семейството и близките на имама. Той е живял в града с братовчед си. В материала се посочва още, че по време на престоя си в Белгия, Ес Сати се опитвал да си намери работа в друга джамия, но не успял да докаже, че няма криминално досие. Преди това свещеникът прекарал четири години в испански затвор по обвинение за трафик на наркотици.

„Дерниер ер” пише още, че мъжът убеждавал редица младежи сред мигрантите в Белгия да участват във войната в Сирия. По тази причина администрацията на джамията в Диегем го класифицирала като радикален елемент.

Имамът загина при взрива в град Алканар през нощта на 16 срещу 17 август.

На 17 август терорист вряза автомобил в пешеходци на булевард „Ла Рамбла“ в Барселона. По-късно представители на същата терористична клетка като нападателя се опитаха да извършат подобно нападение и в град Камбрилс, но бяха убити от полицията. Жертви на двете атаки станаха общо 15 човека, а 130 бяха ранени.

 

#Белгия #Барселона #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници