Валентин Радев: Спрях обществената поръчка за тел. 112, чувствах се притиснат

Валентин Радев: Спрях обществената поръчка за тел. 112, чувствах се притиснат
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че е спрял обществената поръчка за поддръжката на спешния телефон 112, защото се е почувствал притиснат от фирмата, която досега отговаряше за тази дейност. Според Радев фирмата иска прекалено висока цена и се възползва от предстоящото Председателство на съвета на ЕС, информира ДАРИК.

В офертата по обществената поръчка за поддръжката на комуникационната система на спешния телефон 112 е имало слабости.
 
"Спрях поръчката, защото като министър се усещам притиснат от тези, които досега са изпълнявали задълженията си по договора. Отправям апел към фирмата да бъдат по-конструктивни с нас. Да, те ще продължат дейността си. Така се е случило, че няма друг, който да продължи поддръжката на тел. 112., но да не се подвеждат, че държавата може да бъде притискана с условия, които ние считаме за неприемливи", коментира Валентин Радев.
 
Телефон 112 работи добре и ще продължи да работи, увери министър Радев.  Той изнесе статистика, според която за последния месец и половина са приети над 600 хиляди  спешни обаждания, а линейките са се объркали само при около 130 от случаите. Това по думите на министъра попада в статистическата грешка.  

Според Валентин Радев договорът за поддръжката на  тел 112 ще бъде подписан до месец и системата ще продължи да функционира безпроблемно.

#Валентин Радев #телефон 112

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"