Тепърва Григор ще вади най-доброто в играта си! Взе си поуки

Тепърва Григор ще вади най-доброто в играта си! Взе си поуки
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Григор впечатли света на тениса с триумфа си на Мастърса от сериите 1000 в Синсинати и новините около хасковлията заляха ефира на „ATP Tennis Radio“ в началото на тази седмица. Към анализите и коментарите се присъедини и треньорът на Гришо - Дани Валверду/ sporta.bg/

„Григор харесва кортовете в Синсинати и условията за игра бяха добри за неговия стил – заяви треньорът на първата ни ракета. – Както винаги казвам обаче, не става дума само за тази седмица, трябва да продължи да надграждаме и да вървим напред. Предизвикателството на работата е той да успее да намери баланса, така че по-често да има седмици като тази.

Григор успя да изиграе много на брой качествени седмици през последната година. Последните няколко месеца не бяха добри, но той се труди страшно много, за да може отново да играе силно и започва да го прави, но още е далеч от най-добрия си тенис.

Трябва да продължим да работим и да правим същите неща, за да се опитваме да подобряваме играта му. Знаете, че когато човек не успява да постигне добри резултати в продължение на няколко месеца, после обратният път отнема време. Радвам се, че видях Григор да играе силно през изминалата седмица, с много енергия на корта още от първия мач срещу Фелисиано Лопес.

Научих много за Григор през последните месеци. Той записа няколко качествени победи по време на турнирите на трева и макар началото на сезона на твърди кортове да не бе добро, проведохме няколко разговора по този въпрос, в които си казахме истината и си взехме поуките. Болезнено е да напуснеш даден турнир рано, особено когато си знаел, че можеш да спечелиш няколко мача, но можеш да се поучиш от загубите и това си пролича в Синсинати. Григор се състезаваше по начина, по който искам да го виждам да се състезава.

Мисля, че това е най-добрата настилка за него – средно бързите твърди кортове през лятото са най-подходящите за неговия стил. Той може да използва скоростта си, слайса, както и мощта на сервиса и форхенда си. Тези условия заедно с тревните кортове са любимите за него. Седмицата бе позитивна по много причини. Гледам на нея като на добра подготовка за US Open, както и като на важна крачка в надпреварата за място във финалния Мастърс в Лондон. Всеки мисли за това, не само ние, а битката в момента е доста завързана.“

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?