Плевнелиев: България ще подкрепя Гърция за европейското благо

Плевнелиев: България ще подкрепя Гърция за европейското благо
Българският президент Росен Плевнелиев е на официално посещение в Република Гърция по покана на президента Каролос Папуляс. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

България ще продължи да подкрепя Гърция по пътя на нов икономически растеж в духа на общоевропейските усилия както винаги досега, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на посещението си в страната.

„Приветстваме вота на гръцкия народ, който подкрепи политиката на възстановяване на гръцката икономика за растеж, за стабилност и в подкрепа на еврото“, каза още Плевнелиев по време на съвместното изявление с президента на Гърция Каролос Папуляс, предаде агенция „Фокус“.

Държавният глава подчерта, че България ще подкрепя Гърция по пътя на нов икономически растеж в духа на общоевропейските усилия, както винаги досега е правила.

„Ще задълбочим двустранните си връзки на всички нива; ще активизираме политическия диалог“, добави той.

„Вече се договорихме, че правителствата отново ще се съберат до края на годината, на следващо заседание, на което ще отчетем многото свършена работа след първото заседание от 2010 г. в София и ще набележим много нови, интересни, потенциално много важни проекти“, уточни Плевнелиев.

По думите на президента Гърция продължава да заема едно от водещите места в стокообмена и чуждестранните инвестиции на България.

„Аз съм много благодарен, че ще имаме възможност днес и утре да имаме срещи с Българо-гръцката индустриална камара и организации, за да набележим конкретни икономически проекти“, подчерта още държавният глава.

#Росен Плевнелиев #президент #държавен глава #Каролос Папуляс #България #Гърция #София #Атина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »