Граждани на 24 страни са убити и пострадали в атентата в Барселона

Граждани на 24 страни са убити и пострадали в атентата в Барселона
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Испанските власти съобщиха, че убитите и ранените във вчерашния атентат в центъра на Барселона са граждани на 24 страни. Българското министерство на външните работи снощи съобщи, че няма информация за пострадали българи.
 
По предварителна информация сред пострадалите има граждани на Франция, Германия, Испания, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, , Тайван, Хонконг, Унгария, Перу, Северна Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Италия, Румъния и Алжир.
 
Трима германски граждани са загинали при терористичния акт в центъра на Барселона, съобщи телевизия ZDF. Сред жертвите има и един белгиец.

26 френски граждани са ранени в атентата в Барселона, 11 от тях са в тежко състояние. Френският външен министър Льо Дриан заминава днес за Барселона, съобщи Ройтерс.

Няма постъпила информация за пострадали български граждани при извършения терористичен акт в Барселона, съобщават от Министерство на външните работи. Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията.

Шефът на каталунската полиция Луис Траперо каза, че двама души са задържани във връзка с нападението в Барселона - един мароканец и един испански гражданин от испанския анклав Мелиля в Северна Африка. Нито един от тях досега не е бил свързан с подозрения в тероризъм.
 
Издирва се трети човек, предполагаемият шофьор на микробуса, който прегази вчера на туристическата улица "Ла Рамбла" 13 души и рани близо 100.
 Туристическата улица "Рамбла" в центъра на испанската столица Барселона, където вчера беше извършен атентатът с бус, остава затворена, предаде ТАСС.
 
Представители на полицията заявиха, че улицата остава отцепена за пешеходци и пътни превозни средства. Разрешава се да преминават единствено туристите от околните хотели.
 
В центъра на Барселона навсякъде дежурят служители на правоприлагащите органи. Полицията засега не може да каже кога ще бъде възстановен достъпът до улицата. 

#Барселона #атентат #пострадали българи #мароканец #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"