Внукът на Цар Киро ще лежи в затвора 1 г. и 4 м. за подкуп на полицай

Внукът на Цар Киро ще лежи в затвора 1 г. и 4 м. за подкуп на полицай
Ангел Рашков предложил на полицаите сумата от 20 лв. с думите: „Момчета, дайте да не правим справки и да пишем актове, ще ви почерпя“. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Окръжният съд в Пловдив осъди внука на Кирил Рашков - 20-годишния Ангел Рашков, на 1 година и 4 месеца затвор при първоначален общ режим и глоба в размер на 2000 лв. за опит за подкуп на полицай.

Ангел Рашков беше осъден да изтърпи ефективно и наложеното му условно наказание от 1 г. затвор по предишна присъда, тъй като е нарушил изпитателния срок от три години с настоящото деяние, съобщиха от пловдивския съд.

Внукът на Цар Киро беше признат за виновен в това, че на 14 март в Пловдив е дал като подкуп сумата от 20 лв. на полицейски служител – Йордан Крачев, за да не му състави акт за шофиране без книжка.

Когато Ангел Рашков бил спрян за проверка и полицаите му поискали свидетелство за управление на МПС, подсъдимият първоначално казал, че го е забравил вкъщи, а после, че му е взето от Началника на КАТ – Стара Загора.

Предложил на полицаите сумата от 20 лв. с думите „Момчета, дайте да не правим справки и да пишем актове, ще ви почерпя“.

После хвърлил в автомобила банкнота от 20 лв.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица.

Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което наложеното му наказание от 2 г. лишаване от свобода се редуцира с 8 месеца.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

#Ангел Рашков #подкуп #полицай #Кирил Рашков #Цар Киро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"