Изваждат на тезгяха марката СДС

Изваждат на тезгяха марката СДС
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Марката СДС може да бъде продадена също като марката на футболния отбор ЦСКА. Заради неплатени хонорари на адвокат Диньо Бозаджиев, съдeбен изпълнител запорира патентованите 11 знака на Съюза на демократичните сили, сред които легендарното лъвче и абревиатурата на политическата сила.

Запорирани са и банкови сметки. Те обаче се оказали празни. До разрешаване на казуса, СДС не може да използва графичните знаци, които са интелектуална собственост. Ако партията не изплати дължимите суми за извършените правни услуги, търговската марка СДС ще бъде продадена, като може да я купи всеки.

11-те графични изображения на търговската марка СДС са патентовани от партията през 1991 и 2011 г. В момента обаче партията не може да ги ползва, защото са запорирани заради неплатени сметки, обясни пред Дарик адв. Диньо Бозаджиев.

"Това се случи по едно изпълнително дело, по което те имат задължения към мен, тъй като не са ги изплатили, чрез съдия изпълнител съм образувал дело. Те не са платили до края на срока за доброволна покана, са предприети принудителни действия-запор на банкови сметки. Оказа се, че имат минимални суми и единственият актив, който съм намерил и може да бъде осребрен е тази интелектуална собственост-търговската марка, която подлежи на продажба", обясни юристът.

От партията съобщиха, че парите, за които адв. Бозаджиев твърди, че не са му изплатени, и заради които е запорирал търговската марка, са инкасирани служебно от началото на 2017 г. от субсидията на СДС, от банката, която обслужва сметката на партията. Въпросните суми са преведени към частния съдебен изпълнител  Иван Чолаков, нает от адв. Бозаджиев. От СДС заявяват, че не знаят и не могат да контролират дали сумите са преведени от частния съдебен изпълнител към адв. Бозаджиев. От партията посочват още, че за тях случаят е приключен. 

По думите на адв. Бозаджиев обаче има само частични плащания. "Тази сума е под 10 000 лв. Има частични плащания, но няма цяло плащане, тъй като по делото има присъединил се кредитор-НАП", обясни той. Ако се стигне до продажба на търговската марка СДС, всеки може да кандидатства за участие в търга, да наддава и съответно да я купи.
 

#СДС #банкови сметки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"