И планински спасители на помощ на Витоша

И планински спасители на помощ на Витоша
Досега в борбата с огъня освен пожарникари участват 110 доброволци, около 40 военни, както и горски служители. Снимка: МЗХ
A A+ A++ A

11 планински спасители от аварийния екип на софийския отряд към Българския Червен кръст също се включиха в борбата с пожара в Бистришко бранище на Витоша, съобщиха от БЧК.

Спасителите са се отзовали на молбата на главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението0147.

Досега в борбата с огъня освен пожарникари участват 110 доброволци, около 40 военни, както и горски служители.

Специалистите на Планинската спасителна служба участват с цялото си оборудване в разчистването на просеката откъм Голям купен, оказват логистична подкрепа и са на разположение на щаба, формиран за гасенето на огъня.

„Спасителите подпомагат действията на оперативния щаб за овладяване на ситуацията с познанията си за спецификата на планината, работят на терен и са готови, ако се наложи, да окажат първа долекарска помощ“, поясняват от БЧК

На мястото на пожара са осигурени и двама лекари – планински спасители.

По-рано в сряда Николай Николов успокои гражданите, че няма разрастване на пожара. Той посочи, че задачата е да завършат просеката през гората и да направят път, по който да вкарат техника.

„Горят 150 декара, което не значи, че в тези 150 декара всичко е унищожено“, подчерта главният комисар.

3 хеликоптера продължават да гасят пожара, а четвърти хеликоптер на Гранична полиция се използва за наблюдение и за контрол от въздуха.

#Витоша #пожар #Бистришко бранище #ПСС #БЧК #Николай Николов #хеликоптер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници