Григор: Целта ми е финалният Мастърс

Григор: Целта ми е финалният Мастърс
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Григор Димитров ще срещне добре познатия си съперник Фелисиано Лопес в първи кръг на Мастърса в Синсинати, който започна днес, съобщава sporta.bg  Първата ни ракета ще мери сили с коравия испанец утре (16 август) след 19 часа българско време. Гришо сподели очакванията си преди турнира, който е един от любимите му в календара на АТР. Той похвали организаторите и, не на последно място, заяви каква е голямата му цел през сезона.

"Ще се опитам да се наслаждавам на седмицата, колкото мога. Особено преди цялата лудост в Ню Йорк, която предстои. Турнирът в Синсинати се развива много добре и от година на година някои неща стават все по-добри и по-добри. Турнирният директор полага неимоверни усилия, за да изведе надпреварата до толкова високо качество. Всяка година тук се чувствам все по-прекрасно и по-прекрасно", заяви Григор.

"Играчите оценяват публиката, без значение дали са на централния корт, или на корт №5. И без значение дали става въпрос за Америка, Европа или Азия".

Българинът сподели и голямата си цел през този сезон. "Никога не съм играл на финалния Мастърс в Лондон, след като на няколко пъти бях близо. Това е една от целите, които винаги съм искал да постигна. Имам добри шансове, но знаейки, че съм в добра позиция, напрежението е още по-голямо. Развълнуван съм преди предстоящите седмици", каза Димитров.

В момента той е на 9-а позиция по пътя към финалния турнир при мъжете всяка година. За да участва в Лондон, Гришо трябва да се намърда сред най-добрите 8 по спечелени точки през календарната година. Иначе той се представя доста успешно в Синсинати, като миналата година малко не му стигна за финала. Тогава той отпадна на крачка преди него от бъдещия шампион Марин Чилич.

#Григор Димитров #Фелисиано Лопес #Мастърс #Синсинати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"