ГЕРБ сезира прокуратурата за проекта "Цанков камък"

ГЕРБ сезира прокуратурата за проекта "Цанков камък"
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

През следващата седмица ще бъде подаден сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проекта "Цанков камък", съобщи във Варна депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. По думите му най-вероятно сигналът ще бъде внесен от парламентарната група на партията.
 
Причината за сезирането на прокуратурата е, че само седем години след приключване на проекта, вече са налице дефекти, които налагат държавата да заделя пари за ремонти, допълни зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков. Той припомни, че първоначалната стойност на "Цанков камък" е била заложена в размер 440 млн. лева, само че до края сумата е скочила до около милиард.
 
Станков допълни, че водноелектрическата централа на "Цанков камък" също е нерентабилна, тъй като работи не повече от 50 дни в годината. По думите му реално инвестицията в проекта може да се възвърне не по-рано от 100 години.
 
В момента заради дефектите при изпълнението се просмукват огромни количества вода в земята, посочи зам.-министърът. Той уточни, че сега тече изследване, след което ще стане ясно точно колко средства ще бъдат необходими за ремонтите.
 
Проектът бе на тройната коалиция, припомни народният представител Десислава Атанасова. Тогава министър на енергетиката е бил Румен Овчаров, а негов заместник - Корнелия Нинова. 

#Сотир Цацаров #ГЕРБ #Александър Ненков #Жечо Станков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »