Уникална изложба за футболната легенда Христо Стоичков в Стара Загора

Уникална изложба за футболната легенда Христо Стоичков в Стара Загора
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

В Стара Загора днес беше открита впечатляваща фотографска изложба за житейския и спортен път на футболната легенда Христо Стоичков. Неин автор е професионалният спортен фотограф Бончук Андонов, който снима Камата от 30 години насам.

Изложбата съдържа 61 фотоса, които обхващат периода от детството и юношеските години на носителя на „Златната Топка”, участието му в различни футболни отбори и кадри от по-близки събития. Повод за изложбата е предстоящата  футболна среща между Дрийм тима на Барселона и отбора на Стоичков и приятели, на която Стара Загора е домакин. Тя ще се проведе на 20-ти септември от 20:00 часа на стадион „Берое”.

 „В тази изложба имаме удоволствието да видим целия път на Стоичков през „Хеброс“, Харманли, „Марица“, Пловдив, ЦСКА, „Барселона“ и националния отбор, както и знаменателния мач от 20-ти май 2016 г. пред 40 000 зрители в София, който се превърна в невероятен спектакъл. Поздравявам доайена на спортната фотография в България Бончук Андонов за тези наистина прекрасни фотоси“, заяви ресорният заместник-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова.

Авторът на свой ред обяви, че Христо Стоичков е гражданин на света, доказал е възможностите си и трябва да бъде уважаван. „ Изложбата ми в един такъв футболен град, където съм изживявал страхотно удоволствие да гледам хората до мен, изживял съм страхотни емоции с тях- за мен е голяма чест“, заяви Бончук Андонов. В откриването участваха още футболните легенди на Берое Петко Петков, Ивко Ганчев и Васил Драголов, които споделиха топли думи за легендарния №8.

Експозицията е разположена на южната алея на парк „Пети октомври”, близо до пешеходната зона на централния булевард в града, и може да бъде разгледана до 20-ти септември.

Цена на билетите: от 30 лв. до 80 лв., VIP билети - 200 лв. 

#Стара Загора #изложба #Христо Стоичков #Камата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »