Борисов: Всяко разклащане в държавата е рай за контрабандата

Борисов: Всяко разклащане в държавата е рай за контрабандата
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

"Да не се успокояваме от резултатите, а още по-активно да работим, трябва да съберем повече приходи" - така премиерът Бойко Борисов коментира на днешното правителствено заседание данните за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели наконсолидираната фискална програма за първото полугодие на 2017 г., съобщи пресслужбата на кабинета.
 
Според информацията, внесена от министъра на финансите Владислав Горанов, салдото по консолидираната фискална програма на касова основа към юни е положително в размер на 1746,7 млн. лв. (1,8% от прогнозния БВП). Посочено е било, че по предварителни данни за юли то се увеличава на близо 2 млрд. лв., или около 2% от БВП.
 

По думите на Борисов, когато има стабилност в политическата среда и координация в действията на приходните агенции, службите и прокуратурата, идват и резултатите. "Не го казвам с упрек.Всяко разклащане в държавата става рай за контрабандата", е посочил министър-председателят, като е дал пример с намалените приходи по време на служебното правителство.
 
Той е заявил, че ще продължи активната работа за събирането на всеки лев в държавния бюджет, защото тези средства са необходими за много сектори, за съфинансиране на европроектите и за проекти за подобряване на градската среда.

#Бойко Борисов #правителствено заседание #Владислав Горанов #контрабанда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"