Режат сухи и опасни дървета в столицата

Режат сухи и опасни дървета в столицата
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Столична община подготвя конкурс за избор на изпълнител за обследване на опасни дървета,какъвто до този момент няма. Това съобщи Димитър Данчев, директор на Дирекция „Зелена система” в общината. В момента в цяла София се провежда кампания по рязане на сухи и опасни дървета. С приоритет ще бъдат отстранявани клони и стволове в близост до детски градини и училища. 

През последните 10-тина дни няколко души пострадаха  от паднали  дървета, но според Общинатане само горещините са причина за изсъхването на насажденията, които внезапно падат и предизвикват инциденти.

"Горещината е основание дърветата да съхнат, но не достатъчно. Те може от различни метеорологични условия и поради различни влияния да се получи това нещо.", обясни той.

До края на годината ще бъдат премахнати сухите насаждения в Борисовата градина. Не малко се случаите на опасни растения в частни дворове.

"Собствениците на тези имоти са длъжни да се грижат и стопанисват своите дървета. Те трябва да информират Районната администрация, от която да изискват разрешително и да бъдат премахнати.", допълни Данчев.  

#Столична община #опасни дървета #Борисова градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"